Fork me on GitHub
Please upgrade to 2.1.x here. The 2.0 branch is no longer being updated.
You should grab 2.1.9, released 18 March. It's what all the cool kids are doing.

[Solved] RSS don't work

edited March 2012 in Vanilla 2.0 Help

Please help me. My RSS don't work.

My RSS: ubuntovod.ru/ask/discussions/feed.rss

Open it, and you will see my problem.

Sorry for my eng

Tagged:

Best Answer

Answers

  • jspautschjspautsch Themester ✭✭✭

    If you look at the source the data seems to be there, is it a problem with the character encoding?

  • edited March 2012

    Yes, in source it's works. But i need, that RSS is work if i open http://ubuntovod.ru/ask/discussions/feed.rss, not source.

  • 422422 Developer MVP

    Are you declaring utf-8 ?

    422 Real Estate Australia , now open Check it out

  • Yes. Try to explain in more detail. A few days ago my RSS looks like here:

    But now it's looks this:

  • x00x00 MVP
    edited March 2012 Answer ✓

    http://validator.w3.org/feed/check.cgi?url=http://ubuntovod.ru/ask/discussions/feed.rss

    Sorry
    
    This feed does not validate.
    
        * line 7, column 39: XML parsing error: :7:39: not well-formed (invalid token) [help]
    
        Последние обсуждения | Q&A Ubuntu Linux

    I would suggest the ampersand needs to be & because &A is not valid token...perhaps.

    p.s. please don't winge. If the haven't answered it is becuase they don't know. the answer.

    grep is your friend.

  • @x00 BIG THANKS! It's helps!

  • OnlyAnExcuseOnlyAnExcuse ✭✭
    edited March 2012

    Just like to add to the discussion if I may, in case it helps.

    An RSS feed for one of my forum categories, renamed "English, European & World Football" was blank like the OP's was.

    The category URL didn't have the ampersand, it ended "english-european-football" (the previous title). Changing the category URL didn't help.

    However, I changed the category's title replacing '&' with 'and', and this resolved the problem. I didn't check the feed in the W3 validator though I first came across the issue when TweetFeed wouldn't parse the RSS url, but this thread gave me the idea to alter it and it worked.

    Noting this just in case there's a bug with the way Vanilla puts '&' into RSS, or alternatively if RSS doesn't like it in any way.

  • x00x00 MVP
    edited March 2012

    the correct thing to put is & not &

    & produces ampersand. & indicates you are about to start a special character.

    grep is your friend.

  • Putting it in a category title, I assumed it would change it to & but it's ideal to know the correct way. If I was putting it in html i'd have used & and not a plain &

  • DenisSDenisS My brain hurts Buriram ✭✭

    I have a similar problem, I have not installed any rss plugins as there is an Rss icon on bitter sweet theme, so I presume that this is built into Vanilla 2.1.6 as it was on Facebook Theme on 2.0.18.8. None of them work I am not that concerned with 2.0.18.8 as I intend using 2.1.6 in the future.
    Click the icon and I get this --------- http://isaanexpats.services-thai.com/categories/Latest/feed.rss ----------------
    With the error: >>>>>>>>>This page contains the following errors:

    error on line 7 at column 56: xmlParseEntityRef: no name
    Below is a rendering of the page up to the first error.
    I don't where file is I have checked >>>>>>>
    /public_html/isaanexpats/plugins/Tagging/views/taggeddiscussions_rss.php
    /public_html/isaanexpats/applications/vanilla/views/discussions/index_rss.php
    /public_html/isaanexpats/applications/dashboard/views/rss.master

    I have disabled all plugins and it's the same

  • peregrineperegrine MVP
    edited December 2014

    this is breaking all your feeds. the &

    LATEST Breaking News - Isaan Expats Life & News

    :) your banner title is breaking all your feeds.

    ditch the ampersand or try&

  • peregrineperegrine MVP
    edited December 2014

    don't put ampersands in your category titles or if you need to follow the instructions.

    Chiang Mai & North News

    see the discussion- above it answers your question beleieve it or not - if you read it.

    http://vanillaforums.org/discussion/comment/156953/#Comment_156953

  • DenisSDenisS My brain hurts Buriram ✭✭

    I thought it meant in the code: I have taken them all out and all "/ " " - " + " still get an error but a different one. This page contains the following errors:

    error on line 10 at column 98: StartTag: invalid element name
    Below is a rendering of the page up to the first error.

    General - Isaan Expats Life and News http://isaanexpats.services-thai.com/categories/general/feed.rss Mon, 22 Dec 2014 10:19:21 +0000 document.write('

  • @DenisS

    here is a clue!

    what do you do when you try to debug a problem?

    I think I mentioned this a number of times to you and so has everyone else.

    begins with change to default theme, disable all plugins, and test.

    I suspect it is your rss feed widgets.

  • DenisSDenisS My brain hurts Buriram ✭✭
    edited December 2014

    yes it my rss feed widgets cheers in pockets, but want to use them so going to have to figure something out.

  • DenisSDenisS My brain hurts Buriram ✭✭
    edited March 4

    My feeds have stopped working again: I had them working with all my news feed feed discussion plugin on all was ok i go away 2 days and said that's it at lst i go live then find out the feed don't work again: ;-(
    This page contains the following errors:
    error on line 10 at column 94: Entity 'nbsp' not defined
    Below is a rendering of the page up to the first error.

    atest Breaking World News - Isaan Expats Life and News http://www.isaanexpats.services-thai.com/categories/world news/feed.rss Wed, 04 Mar 2015 06:39:15 +0000
    Tested it with: http://validator.w3.org/

    I have turned off everything with a plugins related to "feed"
    Tested it with: http://validator.w3.org/ which gives 3 output errors, in line 10 in what file i don't know:

    Error Line 10, Column 449: general entity "nbsp" not defined and no default entity
    …="vertical-align:middle;" border="0"> View Expats Life News's profile</s…

    This is usually a cascading error caused by a an undefined entity reference or use of an unencoded ampersand (&) in an URL or body text. See the previous message for further details.

  • DenisSDenisS My brain hurts Buriram ✭✭
    edited March 4

    TRACE:
    #0 /home3/hannahas/public_html/isaanexpats/library/core/class.controller.php(910): NotFoundException('View') #1 /home3/hannahas/public_html/isaanexpats/applications/vanilla/controllers/class.categoriescontroller.php(270): Gdn_Controller->FetchViewLocation('helper_function...', 'categories') #2 /home3/hannahas/public_html/isaanexpats/applications/vanilla/controllers/class.categoriescontroller.php(122): CategoriesController->All() #3 [internal function]: CategoriesController->Index('testingtwo', 'feed.rss') #4 /home3/hannahas/public_html/isaanexpats/library/core/class.dispatcher.php(350): call_user_func_array(Array, Array) #5 /home3/hannahas/public_html/isaanexpats/index.php(46): Gdn_Dispatcher->Dispatch() #6 {m - See more at: http://www.isaanexpats.services-thai.com/categories/testingtwo/feed.rss#sthash.9dEu6Mc3.dpuf
    >
    DEBUG TRACE:ViewLocation(): array ( 0 => '/home3/hannahas/public_html/isaanexpats/themes/apptastic/views/categories/helper_functions_rss.tpl', 1 => '/home3/hannahas/public_html/isaanexpats/themes/apptastic/views/categories/helper_functions_rss.php', 2 => '/home3/hannahas/public_html/isaanexpats/applications/vanilla/views/categories/helper_functions_rss.tpl', 3 => '/home3/hannahas/public_html/isaanexpats/applications/vanilla/views/categories/helper_functions_rss.php', ) - See more at: http://www.isaanexpats.services-thai.com/categories/testingtwo/feed.rss#sthash.9dEu6Mc3.dpuf

  • DenisSDenisS My brain hurts Buriram ✭✭
    edited March 4

    I would like to say i solved it, but i have not: but my rss feeds are now working. I put follow me, linkedin and Facebook links in pockets above content there they cause the rss feeds not to work, with the above errors. Put them in the top of the side panel and all is ok. Also I use feed.mikle.com to put feed movement on the page and the same in side panel ok in above content you get an error. I can't see anything similar in the code. Yet i can put Agoda Ad in a pocket above content and it's ok.
    weird and wonderful, maybe this will help someone same as the "& and and" did.

Sign In or Register to comment.