Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Try Vanilla Forums Cloud product

Ready to contribute?

Amazing! Sign our contributors' agreement and then join us on GitHub.

Vanilla 2.2.1 is now available.
Please upgrade to 2.1.x here. The 2.0 branch is no longer being updated.

PHP Fatal error: Class 'MediaModel' not found

This discussion is related to the FileUpload addon.
edited May 2011 in Vanilla 2.0 Help
I just got my copy of Vanilla running and extracted the FileUpload plugin. When I try to activate it, I get an error that says "PHP Fatal error: Class 'MediaModel' not found"

Does it require something else?

Comments

  • Had a similar problem when I upgraded from 1.4.0 to FileUpload 1.5.1.

    Got this message whenever I tried to open a thread that contained uploads:

    Fatal error: Call to undefined method Gdn_Upload::Parse() in FileUpload/class.mediamodel.php on line 42.

    I updated all the permissions but continued to have the same problem. I'd certainly appreciate any suggestions.
  • Same problem here. Debian, Nginx and php5-cgi. I installed the latest stable from a couple of days ago, checked my permissions everywhere, and get the following error.log in nginx when I try an upload:

    2011/10/13 14:47:19 [error] 17141#0: *1 FastCGI sent in stderr: "PHP Fatal error: Call to undefined method Gdn_Upload::Parse() in /var/www/forum/plugins/FileUpload/class.fileupload.plugin.php on line 716" while reading response header from upstream, client: 127.0.0.1, server: example.org, request: "POST /forum/index.php?p=/post/upload/UploadAttachment_1 HTTP/1.1", upstream: "fastcgi://127.0.0.1:5007", host: "www.example.org", referrer: "http://www.example.org/forum/index.php?p=/discussion/4/le-bistrot-cest-quoi"


    Note that the PHP upload itself works fine, my users are uploading their profile pictures without any issue.
  • I just updated to 2.0.18.1, updated to FileUpload 1.5.2, then disabled FileUpload in the dashboard, then reenabled it. Now it's working perfectly.
    Todd
  • LincLinc Vanilla's Bard Detroit Vanilla Staff
    I just updated to 2.0.18.1, updated to FileUpload 1.5.2, then disabled FileUpload in the dashboard, then reenabled it. Now it's working perfectly.
    Glad to hear it, thanks for reporting back.
Sign In or Register to comment.