Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Sign In with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter
Support for Vanilla Forums Cloud product

In this Discussion

Follow Us


JQmedia

12346

Comments

  • There is an error with this plugin. the line that reads "if(jQuery.browser.msie){ $el[0].outerHTML = $el[0].outerHTML; }" (line 202) of jqmedia.js throws a javascript runtime error in IE7 and IE6 after the first media instance is replaced, thus preventing any further media instances from being replaced. commenting the line out works (actually, just commenting out the block fixes it, so it's not a problem with the if() statement itself), but I'm not sure what it's supposed to do ("// Eolas workaround for IE (Thanks Kurt!)") so I imagine it might be necessary in some circumstances. hope this helps! oh, and otherwise it's a rad plugin. thanks!
  • Since MS lost the case against Eolas, now all flash embed or any activex embeds cannot play on its own. they have to be activated by a click. This code is supposd to do that, so you don't have to activate them. you should disable javascript debugger. the workaround fails during debugging
  • Duh, Eolas. I think I just refuse to remember it because it's such a pain in the A. At any rate, I'm not experiencing this as you describe. if the Eolas workaround is not commented out it causes errors whether debugging is enabled or disabled. And when it is commented out it does not cause internet explorer to alert.(see: http://board.larecord.com/comments.php?DiscussionID=10&page=1#Item_11) However, the fact that this script is dynamically inserting the embedded objects after the DOM is created (Im assuming using jquery's $(document).ready(function(){}); or $(function(){});) means that the plugin itself works as a workaround as IE only triggers that horrible alert if it encounters embeds or objects while the page is loading.
  • Is it possible to change the mediaplayer.swf to another flashplayer? I tried it with 2 or 3 diffrent players but it didn't work.. I'd need a player that loops the files..
  • if you know what you're doing then use this <blockquote>repeat (true,false,list): By default, the players will stop playback after every item to preserve bandwidth (repeat=false). You can set this to "list" to playback all items in a playlist once, or to "true" to continously playback your song/movie/playlist.</blockquote> if not then wait for me to update jQmedia
  • line 126 in jqmedia.js
    this.repeat=((cls.match(/repeat:(true|false)/)||[])[1]) ||'false'; // whether the file should repeat or not
    this.flashvars='file='+ videoID + '&lightcolor='+ this.lightcolor+ '&backcolor='+this.backcolor+'&frontcolor='+this.frontcolor+'&showdigits=false&repeat='+this.repeat;},


    then you this as the link to the mp3 file
    <a class="repeat:true" href="song.mp3">Play my song!</a>
  • thanx for your help! couldn't test it yet, but I think I'll try it this weekend..
  • I'm also having problems with this extension. When it is enabled, I cannot view any comments on the entire forum. I'm not sure what happened, becasue nothing changed during the time it worked and the time it decided not to work. I have since upgraded Vanilla to 1.1.4 and I am running jqmedia 0.6.3 and jquery v14-1.2.1. I'm not a code expert, so some of the conversations are over my head on this issue. Any help would be great, this is a fantastic extension when it works of course.
  • i'm a little slow :) I found a permission issue on the server, and corrected that. Now everything is back to normal.
  • hello,

    is there a way to get rid of those links below (under those players and youtubes).

    i want to remove them completely ...if possible.

    big thanks in advance ... as usual :D
  • ah solved, i found and removed the snipet in jqmedia.js
  • could you release a .fla for the mp3 player? i would like to customize it..
  • I can request that midi file be included in the next update, so they embed in the same way as mp3 files

    big thanks
  • I really like this add-on so, first off, amid the mayhem, let me say thank you! I am having a problem, albeit a minor one: I am finding that the yellow border/box containing the url below the mp3 player does not extend to fit the length of the url. I can see that this is because the containing div is set to 200 pixels but I'm not sure what would be the best way to rectify this situation. Here's a link to what I am referring to: http://unibreakersbristol.com/forum/comments.php?DiscussionID=6&page=1#Comment_68 Hope someone could shed some light on what bit would be best to alter.
  • yes I've got that too iamkeir, your not the only one - I've just kind of got used to it I suppose XD
  • In jqmedia.js try changing line 197 from: var $el = jQuery('<div style="width:'+ embedParam.width +'px;" class="media ' + embedParam.name + '"></div>');to: var $el = jQuery('<div class="media ' + embedParam.name + '"></div>');
    Does that do the trick? I think that makes it take up the whole width of the comment though.

    OT: Conrad, what exactly is your icon supposed to be?
  • I think it's a proboscis monkey?
    (I zoomed in with Safari using control-scroll)
  • Thanks Stash, I've made that change. I'm making a collection of changes to various extensions so will post back once I've uploaded all my changes to let you know if/how it works out.
  • That code change actually didn't work for me - the yellow box still suffers the problem and, instead, the mp3 player has an increased height making it look like a video...

    http://unibreakersbristol.com/forum/comments.php?DiscussionID=6&page=1#Item_20 (Not sure how long this link will be a valid example, as I'm continuing to work on it)
  • anyone having any issues where the mp3 player playes the audio file just a little to slow, making in sound a bit differnent then it should?
  • "hey i think i figured it out. I was encoding my mp3s with a sample rate of 48. So when the server re-encoded for playback it actually like did something they call chipmunking. I had the same problem when i uploaded my songs to soundclick. Thats where i found the answer to that probelm. I never knew about it because before that all i used was myspace and for some reason they dont have that problem or at least its very minimal. Anyways wanted to tell u its not really your player. U might just want to create a info about uploading mp3s with a sample rate of 44 or what ever. that is the standard i beleive anyways. Later dude." looks like a forum member found out why its doing that
  • Erk, Stash - after making your suggested change, my youtube videos are appearing way smaller than before. I have also reinstalled the add-on without the change but same result:
    http://unibreakersbristol.com/forum/comments.php?DiscussionID=6&page=1#Comment_143

    Is there a database setting that I have missed or has the add-on been updated...or is it a cookie?

    Any ideas?

    Thanks!
  • I have an odd issue with this... Ive been using it for a while and in any discussion, as soon as one youtube video is embedded, anyone trying to embedd one after that will end up with just the clickable link displaying rather then the player being embedded... ive read this whole 4 page thread and it doesnt seem like anyone else has reported this issue... any suggestions?
  • image

    yes the trouble is the addon treats all youtube links as if they were videos, including lnks to account pages and even youtube's blog
  • ah.... so when using youtube videos it will only let you post 1 (embedded) per discussion?

    MySchizoBuddy: any chance of fixing that and putting up an update :)
  • I was sick of not being able to have vimeo so I cracked it open and figured it out, if you want vimeo videos now you can download my updated code at http://253hiphop.com/253images/JQmedia.zip someone more qualified should clean it up and add it to the build :)
  • I began trying to add blip.tv functionality but alas the swf/flv ID is different to the URL ID - I've contacted blip.tv but it's very frustrating!
  • no help to me lol
  • Hey Nick,
    ah.... so when using youtube videos it will only let you post 1 (embedded) per discussion?
    I don't have this problem - I can put as many links in a comment and a discussion and they are all replaced with the youtube player...

    The functionality of this extension is great but I think it's implementation needs to be tighter.

    I promise to have a better look at the code at some point.
  • This extension is giving me problems on IE6. It creates a large amount of space between the top part and the first discussion whenever there is a link to a media in a comment within the discussion.
Sign In or Register to comment.